Jak zrobić Muffinki dwukolorowe z dwukolorowym kremem

muffinki dwukolorowe – składniki:

  • 1/3 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • czekolady
  • pszennej
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 100g deserowej czekolady
  • 1 łyżeczka kakao
  • 150ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 100g białej

muffinki dwukolorowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki w dwóch kolorach i krem w dwóch kolorach Zaczynamy od zrobienia kremów: Słabą czekoladę pokroiłam w kosteczki, dodałam do 100 mililitrów podgrzanej śmietanki i łączyłam w jedną całość, aż czekolada się rozpadła. Krem z białej czekolady został przygotowany w podobny sposób, ale użyłam 50 mililitrów śmietanki. Gdy oba kremy zgęstnieją, ubijam je mikserem, aż będą sztywne. Ciasto: Wymieszaj mokre dodatki, takie jak mleko, koncentrat waniliowy, jajko i olej, w pojedynczej misce. Wymieszaj suche dodatki, takie jak mąka, proszek do pieczenia i cukier, razem w innej misce. Za pomocą widelca krótko mieszam składniki w obu miskach. Wmieszać kakao po podzieleniu ciasta na pół. Wlej mieszankę waniliowo-kakaową do przygotowanych wcześniej papierowych kubeczków. Podgrzewaj herbatniki przez około 20 minut na kuchence nagrzanej do 190′, aż wykałaczka wyjdzie sucha. Gotowe kremy wycisnęłam na wystudzone babeczki po zapakowaniu ich w dwa worki i opakowanie na ciasto. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *