Jak zrobić Muffinki gruszkowe. Babeczki z gruszkami

Tym razem miękkie
muffiny z kawałkami gruszek
. Są rewelacyjne w smaku i w porównaniu z
muffinami porzeczkowymi
o wiele słodsze. Duża zasługa w tym owoców.
Do środka możecie włożyć swoje ulubione dodatki, chociaż ja proponuję dodać właśnie gruszki, a jeśli lubicie, to całość możecie doprawić cynamonem. Smacznego.

babeczki z gruszkami – lista składników:

  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 2 gruszki

babeczki z gruszkami Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

rondelku masło powinno się stopić. Daje się ochłodzić przeze mnie. W jednej misce połącz suche składniki (mąkę, cukier i proszek do pieczenia) z mokrymi (mleko, roztopione masło i mąkę). Od tego momentu przyłączam się do wszystkiego. Odbierając gruszki, możesz zrobić kwadraty o trzech wymiarach. Włącz je do ciasta. Zasadniczo napełniam papierowe kubki struktury aż po brzegi mieszanką (gruszki, nawiasem mówiąc, wypełniają je całkowicie). Wstawić do pieca nagrzanego do 200°C na trzydzieści minut. Następnie zaplanuj wyjęcie z formy i pozostaw do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *