Jak zrobić Muffinki jagodowe

Składniki na muffinki jagodowe:

  • 5 szkl. jogurtu naturalnego
  • 5 szkl. mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyż. oleju rzepakowego
  • 1 szkl. miodu
  • 1
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szkl. jagód lub malin
  • 1 szkl. jogurtu jagodowego
  • aromat waniliowy
  • (30 sztuk) 1
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 łyż. proszku do pieczenia
  • 1 szkl. płatków owsianych

muffinki jagodowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki. Wymieszaj jogurt, olej, trzy krople aromatu, miód, mleko, zapach i jajko niezależnie. 2 Połącz suche i mokre składniki do uzyskania jednolitej masy. Bez rozdrabniania produktu naturalnego przed dodaniem, całkowicie go zmiksuj. Kubeczki olejowe lub papierowe można umieścić w kubeczkach na herbatniki. 3 Włóż ubijak do foremek, aż wypełnią się w 66%. 4 Przygotuj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut lub do pojawienia się suchego patyczka. Schłodzić w foremkach. 5 Czas przygotowania: 45 minut, 230 kalorii na babeczkę Tydzie Wiadomość


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *