Jak zrobić Muffinki kajmakowe na maślance

Pulchne, słodkie babeczki do popołudniowej kawki

muffinki kajmakowe – składniki:

  • jaja 2 szt
  • mąka pszenna 1 1/2 szklanki
  • masa kajmakowa 2-3 łyżki
  • Dodatki :
  • maślanka 150 g
  • cukier 100 g
  • masło 150 g
  • Ciasto :
  • kropelki czekoladowe
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • masa kajmakowa 5 łyżek

muffinki kajmakowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Masło i cukier należy połączyć. Uwzględnij masę kajmaka. Następnie dodać jajka, olej i maślankę, wymieszać. Na koniec wszystko łączymy po wymieszaniu mąki z proszkiem do pieczenia. Rozłóż mieszankę do papilotek do 2/3 wysokości. 2 Piec w 180 stopniach przez około 15 do 20 minut. Fajny. Po podgrzaniu pozostałej masy kajmakowej wylewamy ją na muffiny i posypujemy po wierzchu czekoladowymi cukierkami. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *