Jak zrobić Muffinki owocowe

Składniki na muffinki owocowe:

  • cukier brązowy 3-4 łyżki
  • 10-15 truskawek
  • mąka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • kefir 250 ml
  • pszenna
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • olej 125 ml
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • 4-5 łodyżek rabarbaru
  • Kruszonka
  • maki tyle aby kruszonka się nie kleiła

muffinki owocowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Ciastka z produktów naturalnych: W każdym przypadku użyj podanych okrawków, aby zepsuć. Gdy rabarbar zostanie drobno pokrojony, natrzyj go bulgoczącą wodą i odrobiną cukru. Truskawki przekroić na pół lub na cztery równe części. Wymieszaj mąkę, cukier i napój bezalkoholowy do pieczenia razem w misce. W drugiej misce wymieszaj kefir, jajka i olej. Podawać po dodaniu rabarbaru do płynnych fixów i krótkim połączeniu suchych fixów. Za pomocą papierowych kubeczków wlej ciasto do 12-częściowej formy na muffinki. Do każdego biszkoptu należy włożyć porcje truskawek. Umieść dezintegrator na wierzchu mieszanki i delikatnie rozprowadź go na powierzchni. Piecz formę przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Sugeruję TO!!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *