Jak zrobić Muffinki wegańskie migdałowo – marchewko

Składniki na muffinki wegańskie:

  • 10 g octu jabłkowego
  • 80 g mielonych migdałów
  • 2 g soli
  • kilka łyżeczek płatków migdałowych
  • SKŁADNIKI MOKRE – 220 g napoju/mleczka migdałowego, ew. sojowego
  • pszennej
  • SKŁADNIKI SUCHE – 180 g mąki
  • do przybrania: 150 g śmietanki roślinnej
  • 100 g startej drobno marchewki, u mnie odmiana purpurowa
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 60 g oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 150 g cukru trzcinowego demerara

muffinki wegańskie Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

przypadku wegańskich babeczek migdałowo-marchewkowych połącz wszystkie suche składniki w misce. Utrwal drugie mocowanie z drobno zmieloną marchewką w płynie. Ustaw formę do bułek, wyłóż ją papierowymi foremkami lub posmaruj olejem. Mokre skrawki przełożyć do miski z suchymi i delikatnie wymieszać łyżką, aż wszystko się połączy. Brojler należy podgrzać do 180 stopni Celsjusza. Wypełnij wgłębienia kształtu porcjami mieszanki; Wystarczyło na dziesięć sztuk. Herbatniki podgrzewać przez około 25 do 30 minut. Po upieczeniu ostudzić. Schłodzoną śmietankę nakładamy na ostudzone babeczki i po ubiciu na sztywno posypujemy delikatnie opiekanymi kawałkami. Jeśli nie chcesz ich podawać od razu, przechowuj je w lodówce; Jednak krem należy nałożyć przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *