Jak zrobić Muffinki z borówkami i kruszonką

Słodkie, owocowe, na szybko, pyszne, do kawki idealne ! 🙂

muffinki z borówkami i kruszonką – składniki:

  • Składniki na 18 sztuk:
  • 70 g mąki
  • 50 g margaryny
  • 1 szklanka kefiru
  • 2 jajka
  • 250 g borówki amerykańskiej
  • 1 szklanka cukru
  • kruszonka:
  • 90 g cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 60 g masła
  • 2 szklanki mąki

muffinki z borówkami i kruszonką Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Używając palców i miski, skoncentruj się na rozpuszczonych składnikach, aż utworzą płyn. 2. Rozpuść margarynę na patelni w niskiej temperaturze. 3. W jednej misce połącz mąkę, cukier i napój gazowany. 4. W drugim kroku ubij jajka przed dodaniem kefiru i roztopionej margaryny. 5. Następnie ciągle mieszaj mąkę z jajkami za pomocą trzepaczki. 6. Pod koniec dodać borówki i delikatnie wymieszać łyżką. 7. Posypać kruszonką, z masy uformować biszkopt (do 3/4 wysokości) i piec 20 minut bez obiegu powietrza i 5 minut z obiegiem powietrza w piekarniku nastawionym na 190 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *