Jak zrobić Muffinki z budyniem czekoladowym

muffinki z budyniem czekoladowym – lista składników:

  • Ciasto:
  • 3 łyżki cukru
  • 80 ml oleju
  • 1,5 szkl. mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • Wypełnienie:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • polewa czekoladowa
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Składniki na 12 muffinek:
  • Dodatkowo:

muffinki z budyniem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Bułki wypełnione budyniem czekoladowym: Połącz budyń i cukier w pół szklanki mrożonego mleka, aby się rozpuściły. Resztę mleka podgrzej do wrzenia w garnku. Napełnij miskę mieszanką budyniową i wlej ją do bulgoczącego mleka. Gotuj na małym ogniu, aż stanie się gęstym budyniem, a następnie pozwól mu całkowicie ostygnąć. Ciasto: Połącz mokre składniki (olej, jajko i mleko) i suche składniki (mąka, proszek, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy) w jednej misce. Wymieszaj mocowania w dwóch naczyniach wraz z łyżką, aż będą bardzo skonsolidowane. Masę rozłożyć do papierowych kubeczków przypominających bułki, napełnić nimi połowę, dodać dwie łyżeczki zimnego budyniu, a resztę przykryć masą. Piecz blachę przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po ostygnięciu babeczek udekoruj je lukrem czekoladowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *