Jak zrobić Muffinki z budyniem

muffinki z budyniem – lista składników:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • Masa budyniowa:
  • 10 dag masła
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko

muffinki z budyniem Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Połączenie bułek i puddingu: przed rozłożeniem pozwól kremowi ostygnąć. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i mleko, dodać jajko i oddzieloną pastę, wszystko zmiksować blenderem. Masa: Budyń przed gotowaniem odstawić do ostygnięcia w ilości mleka podanej na opakowaniu. Foremki na muffiny należy następnie umieścić na blasze do pieczenia. Każda filiżanka powinna zawierać około 1,5 łyżki mieszanki, łyżeczkę budyniu i więcej gracza. W temperaturze 180 stopni Celsjusza podgrzewaj przygotowane wcześniej herbatniki przez 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *