Jak zrobić muffinki z malinami i czekoladą

Przywołanie lata mroźną zimą.

muffinki z malinami i czekoladą – lista składników:

  • cukier puder do posypania
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki mleka
  • pół tabliczki czekolady
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 100 ml oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ok 3/4 szklanki malin

muffinki z malinami i czekoladą Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka migdałowe z dżemem

Ubij cukier z jajkami, aż będą jasne i puszyste. Dodaj mleko i olej. Połącz wszystkie suche składniki. Dodać do utartej mieszanki. Miksujemy jakiś czas. Czekolada i posiekane maliny 2 Napełnij papierowe kubki mieszanką. Pieczemy w 170 stopniach około 25-30 minut. Schłodzone biszkopty posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *