Jak zrobić muffinki z mascarpone i malinami!

Mini muffinki, maxi przyjemność!

Składniki na muffinki z mascarpone:

  • serek mascarpone
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • maliny
  • jajka 2
  • mleko 3/4 szklanki
  • cukier 1/2 szklanki
  • masło 120g
  • mąka pszenna 300g

muffinki z mascarpone Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka z czekoladą

Połącz wszystkie suche dodatki w osobnej misce: pop do pieczenia, cukier i proszek do pieczenia. W innej misce połącz jajka, delikatną pastę i mleko. Aby uzyskać gładką masę, należy całkowicie połączyć suche i mokre mocowania. Mieszanka powinna wypełnić połowę foremek na muffiny. Do każdej masy dodać maliny i łyżeczkę serka mascarpone, tak aby łączna ilość nie przekraczała 3/4 wysokości foremki. Ciasto pieczemy 25 minut w piekarniku. Wyjmij i ostudź, gdy czas się skończy. Gotowy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *