Jak zrobić Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni

Składniki na muffinki ze szpinakiem:

  • 30 g suszonej żurawiny
  • 1 jajko
  • cukier puder do oprószenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g szpinaku
  • 2 szklanki mąki
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki pestek
  • 2 łyżki wody
  • 3/4 szklanki mleka
  • pszennej
  • dyni

muffinki ze szpinakiem Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Roladki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni Włóż szpinak do robota kuchennego wraz z dwiema łyżkami wody i posiekaj go. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę. Następnie należy dodać szpinak, mleko i jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby się połączyło. Puść odtwarzacz do wkładek do bułek i zaplanuj na 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *