Jak zrobić Naleśniki bananowe

Fajny sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych już bananów.

Składniki na naleśniki bananowe:

  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 i pół szklanki mleka (szklanka 250 ml)
  • 2 małe jajka lub 1 L
  • 2 bardzo dojrzałe banany ok.200 gram
  • szczypta soli
  • 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.)

naleśniki bananowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Podziel mieszaninę na mniejsze kawałki i umieść je w misce. Wmieszaj pozostałe składniki, aż zostaną równomiernie rozprowadzone. Odtwarzacz powinien być odpowiednio gęsty, aby można go było wygodnie nalać. 2. Natłuścić patelnię, na której będą smażone naleśniki i podzielić ciasto na porcje. Smażone naleśniki należy gotować w średniej temperaturze; Będą się palić, jeśli ciepło jest zbyt silne, ale nie będzie łatwo je odwrócić, jeśli ciepło jest zbyt niskie. Ciasto bananowe ma lekką i przewiewną konsystencję. Możesz dostosować moc palnika.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *