Jak zrobić naleśniki cytrynowe

naleśniki cytrynowe – lista składników:

  • Szklanka mąki
  • Pół łyżeczki skórki z cytryny
  • Łyżka cukru waniliowego
  • 200 g sera
  • Łyżka cukru pudru
  • ¾ szklanki mleka
  • Pół szklanki śmietany
  • Szczypta soli
  • Nadzienie
  • Pół szklanki wody
  • 3 jajka

naleśniki cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

cytrynowe naleśniki Wykorzystaj zapisane dodatki (woda, sól, mąka i jajka) do przygotowania mieszanki. W gorącym pojemniku smażyć na jasny brąz. Całkowicie zmiksuj mocowania do napełniania. Nasmaruj nimi ciepłe bułeczki. Można je ponownie podsmażyć na patelni. Przed podaniem można dodać kwaśną śmietanę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *