Jak zrobić Naleśniki na maśle klarowanym z białym serem

Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem.

naleśniki na maśle klarowanym – składniki:

  • 200 g mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g sera twarogowego
  • Masa serowa
  • Składniki na 12 sztuk
  • 3 łyżki stopionego masła klarowanego
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • łyżeczka cukru
  • 480 ml mleka
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy

naleśniki na maśle klarowanym Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

1. Połącz składniki odtwarzacza Flapjack w blenderze i odstaw na dziesięć minut. Dobrze, jeśli ciasto jest dość rzadkie. Przed smażeniem posmarować całą powierzchnię klarowanym masłem. Ciasto po wlaniu na rozgrzaną patelnię należy szybko rozprowadzić po całej powierzchni. Końcowy etap polega na przypaleniu jednej strony do uzyskania wspaniałego brązowego koloru, a następnie odwróceniu. Stan masy twarogowej Do miski z twarogiem dodać cukier puder i cukier waniliowy, rozgnieść widelcem i wymieszać. Wypełnij trójkąty gorących ciastek nadzieniem, a następnie zwiń je po pięćdziesiąt.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *