Jak zrobić Naleśniki po bretońsku

Lubicie szybkie śniadania? Jeśli tak, to ten przepis na smaczne gryczane naleśniki z szynką, serem, jajkiem przypadnie wam do gustu.

Składniki na naleśniki po bretońsku:

  • 1 łyżka oleju
  • 1 plasterek szynki
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1jajko
  • kawałek sera cheddar
  • 300 ml mleka
  • 2 suszone pomidory w oleju
  • 100 g mąki gryczanej
  • DODATKOWO NA 1 NALEŚNIK:
  • SKŁADNIKI CIASTO NA NALEŚNIKI:
  • 200 ml wody
  • szczypiorek

naleśniki po bretońsku Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Pierwszym krokiem jest konfiguracja odtwarzacza hotcakes. Odłóż na razie po całkowitym połączeniu ozdób w sumie. Musimy ułożyć wszystko, co będzie na gorącym bułce, zanim się spali. Siekamy szynkę, pomidory i szczypiorek, mieląc ser cheddar. 2 Smażymy na patelni delikatny ciepły placek. Gdy jedna strona jest gotowa, odwróć ją na drugą stronę. Teraz, aby chronić żółtko, rozbij jajko na środku i przykryj naleśnika białkiem. Zostaw żółtko na środku. 3 Ułóż wokół niego pokrojone pomidory, szczypiorek i żółtko szynki. Posyp serem na wierzchu. 4 Wytrzyj naleśnik od środka tak, aby nie zakrył żółtka, marszcząc ze wszystkich stron. Powinno być dostępne okno. Aby żółtko nie stwardniało, a ser się nie rozpuścił, gotuj jeszcze trochę. Gotowy…


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *