Jak zrobić Naleśniki po francusku

naleśniki po francusku – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 jajko
  • 250 g sera
  • ketchup
  • 6 dużych plastrów szynki
  • Farsz:
  • olej do smażenia
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1/2 l mleka
  • 6 jajek
  • szczypta soli
  • 1 szkl. mąki

naleśniki po francusku Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Naleśniki francuskie Naleśniki: Mąkę, mleko, proszek, jajko, 1/5 szklanki wody, sól i margarynę wymieszać na jednolitą masę. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub wody. Jajko podsmażyć na oleju na patelni. Smażymy jednocześnie hotcake w innym naczyniu. Gdy naleśnik zrumieni się z jednej strony, przewracam go na drugą stronę i posypuję drugą połówkę jajkiem sadzonym, plasterkiem szynki i startym serem. Najlepszym sposobem na jego przygotowanie jest złożenie naleśnika z farszem na pół i podgrzanie z obu stron na małym ogniu, aż ser się roztopi. Zdejmuję naleśnik z patelni. W ten sam sposób robię różne ciepłe bułeczki. Ciepłe, z ketchupem, podawaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *