Jak zrobić Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki z pysznym farszem i serem żółtym, zapiekane pod pomidorową kołderką polecają się na obiad.

Składniki na naleśniki po meksykańsku:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • 2 łyżeczki oregano
  • oregano do oprószenia naleśników
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • sól
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 400 g mielonego mięsa
  • szczypta cukru
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • FARSZ:
  • pieprz
  • PONADTO:
  • CIASTO:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 200 g startego sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka bulionu
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3/4 szklanki mleka
  • SOS:

naleśniki po meksykańsku Przygotowanie

Zobacz także: szybkie ciasteczka kakaowe

1. Skorzystaj z dostarczonych składników, aby przygotować odtwarzacz hotcake. Na odrobinie oleju smażymy cienkie placki. 2. Używa się smażonej, drobno posiekanej i obranej cebuli. 3. Dodać przeciśnięty i obrany czosnek. 4. Podsmaż mięso na patelni, dodaj aromaty i wymieszaj. 5. Połącz ugotowane mięso z cebulą. Gotuj przez około dziesięć minut przed dodaniem przecieru pomidorowego i bulionu. 6. Przed dodaniem czerwonej fasoli do mięsa przecedź je. Ponadto dodaj zubożoną kukurydzę. Mieszaj wszystko przez kolejne pięć minut. 7. Czosnek po obraniu należy przecisnąć przez praskę i usmażyć na oleju. 8. Dodać posiekane pomidory z puszki i doprawić. Gotuj około dziesięciu minut. 9. Ciastko należy zwinąć, na wierzchu rozsmarować nadzienie i posypać mielonym serem cheddar. 10. Ciepłe bułeczki przed włożeniem do naczynia żaroodpornego polać przygotowanym sosem. Posypać mielonym cheddarem i oregano. 12. Podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *