Jak zrobić Naleśniki śniadaniowe

naleśniki śniadaniowe – składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 litr mleka
  • 3-4 płaskie łyżki cukru
  • 4 szkl. mąki

naleśniki śniadaniowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Naleśniki na śniadanie: W misce ubij cukier i jajka, aż będą jasne i podwoją swoją objętość. Jeśli od razu włączysz blender, mąka rozleje się po całej kuchni:)), powoli dodawaj mąkę (możesz potrzebować mniej lub więcej, w zależności od rodzaju mąki), delikatnie mieszaj do połączenia, a następnie delikatnie miksuj jeszcze raz. Dodaj dwie łyżki oleju do odtwarzacza pod koniec; nie będziesz musiał smarować naczynia, a ciepłe bułeczki będą delikatne, być może rozmoczone i w rezultacie wygodne. Po podgrzaniu patelni teflonowej łyżką wsypujemy do niej porcję biszkoptu, obracamy naczynie i zakrywamy całe dno. Po upieczeniu wierzchu odwróć go, usmaż na złoty kolor i podawaj na talerzu. Aby uniknąć spożycia podczas jednoczesnego pieczenia w środku, naleśniki powinny być smażone na średnim poziomie intensywności. Liczba gorących bułeczek zależy od ich grubości; Otrzymałam 20 sztuk, które nie były przesadnie cienkie, ale też niezbyt grube.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *