Jak zrobić Naleśniki warzywne

naleśniki warzywne – składniki:

  • 2 żółte papryki
  • 10 łyżeczek sosu ajvar (paprykowo-bakłażanowy)
  • 200g mąki
  • Nadzienie:
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki)
  • Na 10 naleśników:
  • 10 pieczarek
  • sól
  • 2 czerwone papryki
  • pszennej
  • Ciasto:
  • Dodatkowo:
  • 1 cebula
  • 30 dkg żółtej fasolki
  • szparagowej
  • 70ml oleju
  • 250ml mleka
  • 2 małe piersi z kurczaka (opcjonalnie)
  • 2 jajka
  • rzepakowego
  • 20 dkg sera

naleśniki warzywne Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Ciastka z warzywami Naleśniki Z podanych dodatków zrobić blend i przypalić ciepłe bułeczki. Łącząc wszystkie składniki, możesz zrobić ciasto. Po około 15 minutach usmażyć kilka małych ciepłych bułeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *