Jak zrobić Naleśniki z farszem jajecznym

naleśniki z farszem – składniki:

  • szczypta soli
  • masło
  • 3/4 szkl mąki
  • 5 jaj
  • jajo
  • sól
  • 10 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • szklanka mleka

naleśniki z farszem Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Naleśniki faszerowane jajkami: Połącz mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli, aby zrobić ciasto naleśnikowe. Następnie podsmaż gorące bułeczki na oleju, aż będą żałosne. Drobno posiekaj cebulę i usmaż na margarynie z jajkami, solą i jajkami sadzonymi w brojlerach z boczkiem pokrojonym w trójwymiarowe kwadraty. Zroluj naleśniki, ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem. Przygotuj w temperaturze 170 stopni przez około dziesięć minut, a następnie posyp wiórkami margaryny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *