Jak zrobić NALEŚNIKI Z FETĄ

naleśniki z fetą – lista składników:

  • 8 dag startego żółtego sera
  • olej
  • 3 jajka
  • duża cebula
  • szklanka mleka
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka mąki
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 30 dag tuńczyka z puszki
  • szklanka mąki
  • 150 ml mleka
  • 5 dag masła
  • 5 dag kaparów

naleśniki z fetą Przygotowanie:

Zobacz również: halloweenowe ciasteczka

x1 Wykorzystaj podane elementy mocujące, aby zbudować odtwarzacz do klapsów i upiec 12 gorących bułeczek. Tuńczyka należy pokroić na małe kawałki. Wbij jajka i pokrój cebulę. 2 W garnku podsmaż mąkę i margarynę. Posmarować mlekiem i śmietaną. Dodaj tuńczyka, kapary, jajka i cebulę. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. 3 Zwiń naleśniki, równomiernie rozłóż farsz i umieść je w naczyniu żaroodpornym. Posypać mielonym serem cheddar i piec na kuchence w temperaturze 180°C. źródło: telema


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *