Jak zrobić Naleśniki z mąki kokosowej z masłem orzechowym i bananem

Lubię smak mąki kokosowej, dlatego taki naleśnik to dla mnie super opcja na zdrowe drugie śniadanie lub deser. Połączenie z masłem orzechowym i bananem jest jak dla mnie rewelacyjne. Są bardzo pożywne.

naleśniki z mąki kokosowej – składniki:

  • szczypta soli
  • kilka orzechów, płatków migdałowych i łyżeczka wiórek kokosowych,
  • masło orzechowe (100% orzechów bez dodatku oleju palmowego, soli i cukru),
  • opcjonalnie cukier kokosowy, ksylitol lub stewia do smaku jeśli chcemy mieć słodszego naleśnika
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • banan,
  • 4 łyżki wody gazowanej,
  • 2 średnie jajka,

naleśniki z mąki kokosowej Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: babeczki migdałowe

Ubij jajka z odrobiną soli. Następnie dodaj wodę, mąkę kokosową i olej (możesz roztopić olej kokosowy na patelni, jeśli nie masz płynnego oleju). Zagnieść jednorodną masę łącząc wszystkie składniki (jeżeli masa jest za gęsta dodać trochę wody); jeśli jest zbyt rzadkie, dodać trochę mąki). Pojemnik na gorące ciasto jest doprawiony olejem kokosowym. Na gorącej patelni smaż naleśniki, aż obie strony będą ledwo ugotowane. Gotowy naleśnik należy wykończyć frytkami, orzechami i migdałami, kawałkami banana i posmarować. Miej przyzwoity wybuch!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *