Jak zrobić Naleśniki z mięsem z rosołu 😀

Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.

Składniki na naleśniki z mięsem z rosołu:

  • Mięso z rosołu (1 pierś kurza, 2 skrzydełka, 2 skrzydla kaczki, wołowina – ok. 30-40 dag)
  • Ugotowane: 1 duża marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera
  • 1 duża cebula, 100- 200 ml rosołu, pieprz,
  • 4 jajka, mąka, mleko, olej do smażenia

naleśniki z mięsem z rosołu Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Wyeliminuj mięso i warzywa z zupy i ugotuj je po ostygnięciu. Doprawić pieprzem, dodać dwa jajka i tyle bulionu, aby mięso się kleiło, dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Naleśniki smażymy na patelni o średnicy 28 cm: Mieszamy: ok. Przepis zawiera mleko, dwa jajka, 200-250 gramów mąki szymanowskiej, szczyptę soli i pół łyżki oleju. Umieść farsz na środku każdego naleśnika, zwiń go w kopertę i smaż całość w naczyniu, aż się zarumieni. Barszcz czerwony dobrze komponuje się z ciepłymi bułeczkami. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *