Jak zrobić Naleśniki z nadzieniem z boćwiny

Składniki na naleśniki z nadzieniem:

  • naleśniki pszenne – 12 szt
  • boćwina
  • margaryna
  • cebule – 4 szt
  • bułka
  • tarta
  • sól
  • czosnek
  • jajka

naleśniki z nadzieniem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Naleśniki ułożone w stos z boćwiną Oczyść boćwinę, umyj ją, bąbelkuj w osolonej wodzie przez kilka minut, odcedź i ostudź. Drobno oddzielić boćwinę, gdy tylko ostygnie. Obierz cebulę, pokrój w nieistotne kształty 3D i dobrze schowaj, aż będzie imponująca. Do mieszanki należy dodać bułkę tartą, jajka, boćwinę, cebulę, sól i rozgnieciony czosnek. Ciepłe bułeczki nadziewamy mieszanką i zawijamy jak kotlety po podgrzaniu całości, aż wyjdzie gęste.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *