Jak zrobić Naleśniki z serem zapiekane w beszamelu

Oryginalny smak!!!

naleśniki z serem zapiekane – składniki:

  • szynka, 20 dkg
  • Ser biały, 25 dkg
  • naleśniki (bez cukru), ok 12 szt
  • sól, pieprz
  • beszamel, 0,5 l
  • Gałka muszkatołowa

naleśniki z serem zapiekane Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura

Cheddar po przełożeniu do miski rozgnieść widelcem. Szynkę należy pokroić w małe kształty. Dodaj pozostałe dwie łyżki do sera i posyp nimi zapiekankę. Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Przepis na doskonałą lasagne znajdziecie na moim blogu pod adresem http://paulinka-to-ja.blog.onet.pl/. Do sera cheddar dodać około szklanki sosu beszamelowego. 2 Ciepłe bułeczki uformować w krokiety i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, a następnie posmarować serem cheddar. 3 Polać pozostałym sosem beszamelowym i posypać nadmiarem szynki. Przygotuj na 20-30 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *