Jak zrobić Naleśniki z sosem truskawkowym

Pyszne naleśniki podawane w niebanalny sposób. Bardzo proste w wykonaniu!!!

Składniki na naleśniki z sosem truskawkowym:

  • mleko, 0,5 l
  • Jaja, 2 szt.
  • Mąka pszenna, ok. 2 szkl.
  • cukier, 5 łyżek
  • olej
  • Mrożone Truskawki, 0,5 kg

naleśniki z sosem truskawkowym Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Naleśniki: Z dwiema łyżkami cukru ubij jajka, aż cukier całkowicie się rozpuści. Mąka, mleko i jedna łyżka oleju są wliczone w cenę. Całkowicie zmiksuj. Podgrzej ciepłe bułeczki z skoordynowanej kombinacji (użyj 1 łyżeczki oleju na każdego naleśnika). Powinno być ich 10-15 (w zależności od wielkości patelni). Sos: Dodaj trzy łyżki cukru do mrożonych truskawek i 0,5 szklanki wody do garnka. Na bardzo małym ogniu rozpuścić truskawki. mieszając z przerwami. UWAGA!!! Za wszelką cenę należy unikać rozmrażania truskawek! Sposób podania: W zależności od chęci i głodu ułóż jeden poziom naleśników na talerzu, polej sosem, zorganizuj kolejny itd. Do jedzenia używaj noża i widelca. Cieszyć się!!!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *