Jak zrobić Naleśniki z twarogiem na słono

Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.

naleśniki z twarogiem na słono – składniki:

  • Przyprawa do ziemniaków – 1 łyżeczka
  • Szynka -150 g
  • Mąka pszenna – 40 g
  • Olej – do smażenia
  • Sól – szczypta
  • Smalec ze skwarkami – 1 łyżka
  • Farsz:
  • Ziemniaki – 4 małe
  • Jajko – 2 sztuki
  • Naleśniki (na 12 sztuk):
  • Woda – 300 ml
  • Szczypiorek – 1/2 pęczka
  • Mleko – 300 ml
  • Mąka żytnia – 200 g
  • Twaróg – 250 g
  • Cebula – 2 małe
  • Pieprz do smaku

naleśniki z twarogiem na słono Jak przygotować

Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *