Jak zrobić Naleśniki zapiekane z mascarpone i borówkami

Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Mają ciekawy smak i teksturę. Mają wyrazisty smak. Najlepiej podać je zaraz po przygotowaniu, ponieważ gdy dłużej postoją to robią się twarde. Naleśniki podałam z twarożkiem i konfiturą wiśniową. Wyszedł prosty i pyszny podwieczorek. Jeżeli jesteście ciekawi smaku takich naleśników, możecie przygotować je z połowy porcji. Pysznych inspiracji Wam życzę. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. Mam dla Was przepis na genialne ( ale to genialne! ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. To jest prawdziwa kwintesencja smaków nic tu już nie można dodać, ani ująć. Serdecznie zapraszam 🙂 ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską.
Szukacie pomysłu na szybki i pyszny obiad lub podwieczorek z sezonowymi owocami? Przygotujecie naleśniki zapiekane z mascarpone i borówkami. Delikatne naleśniki z aksamitnym, waniliowym serkiem i mnóstwem borówek smakują wybornie. Gwarantuję, że zasmakują nie tylko najmłodszym.

naleśniki zapiekane – składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka mleka 3,2%
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • ok. 2 łyżek oleju
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • ok. 100-150 g świeżych borówek
  • Składniki na nadzienie:
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Składniki na naleśniki:
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

naleśniki zapiekane Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *