Jak zrobić Naleśniki Zapiekane z Mięsem Mielonym

Przepyszne danie dla całej rodziny !!!

naleśniki zapiekane z mięsem mielonym – lista składników:

  • 2 sosy bolognese (ja użyłam dwa fixy arrabiata)
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 3 jaja
  • szczypta soli
  • masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • dodatkowo:
  • farsz:
  • puszka kukurydzy
  • 200- 250 g startego sera żółtego
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 łyżki oleju (do ciasta naleśnikowego)
  • olej (do smażenia)
  • 700-800 g mięsa mielonego
  • ewentualnie sól, pieprz do smaku ( ja nie doprawiałam, ponieważ sos arrabiata był wystarczająco ostry i doprawiony)
  • 3 szklanki mleka
  • 1 mała cebula

naleśniki zapiekane z mięsem mielonym Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

misce połącz wszystkie składniki na gorące bułeczki i miksuj na wysokich obrotach, aż będą gładkie. Mąkę należy dodać, jeśli mieszanina jest zbyt wodnista; mleka i wody należy dodać, jeśli jest zbyt gęste. Naleśniki smażymy w gorącym naczyniu z olejem. Następnie przygotuj farsz: pokrój cebulę, usmaż na patelni z pastą i podsmaż mięso mielone w innym pojemniku. Po ugotowaniu wrzuć wszystko do miski, dodaj 50 gram sera cheddar, kukurydzę i ewentualnie trochę przypraw i wymieszaj. Zaplanuj sosy w garnku zgodnie z instrukcją na opakowaniu (jeśli chcesz zrobić sos fixu arrabiata, po prostu rozbij dwa pęczki w 600 mililitrach wody i bąbelkuj, często mieszając). Każdy naleśnik zwijamy jak krokiet, nadziewamy farszem, układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i posypujemy pozostałym serem. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec około 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *