Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem:

  • 3 szkl. mąki
  • sól
  • 400 g sera
  • 900 g mrożonego szpinaku
  • 2,5 szkl. mleka
  • 1 szkl. wody gazowanej
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • pszennej
  • olej do smażenia
  • czosnek

naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Naleśniki ze szpinakiem i serem KROK 1: Na dużej patelni podgrzej zamrożony szpinak, aż całkowicie się rozmrozi. Następnie gotuj jeszcze przez kilka minut, aż cała woda zniknie. Na koniec posyp szpinak solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (można też użyć kilku świeżych ząbków). Pozwól szpinakowi ostygnąć. W misce wymieszaj każdy z elementów do uderzania w klapsa, aż będzie gładki. Umieść naleśniki w naczyniu do gorących ciast i skrop je odpowiednią ilością oleju. Ser cheddar ścieramy na tarce. Zwiń każdy naleśnik, dodaj około 2 łyżki szpinaku, a następnie posyp serem. Przed podaniem usmaż gorące bułeczki na patelni lub upiecz je na kuchence.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *