Jak zrobić Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką

Zapraszam na pyszne babeczki. Babeczki przygotowałam z dodatkiem masy krówkowej o smaku advocata, gruszką i cukrem trzcinowym. Polecam.

babeczki z masą krówkową – składniki:

  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 gruszka (120 g )
  • 2 łyżki oleju
  • 1 surowe jajko
  • silikonowe foremki
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • 2 czubate łyżki masy krówkowej
  • 1 szkl mąki orkiszowej

babeczki z masą krówkową Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Gruszki należy obrać, pokroić i oczyścić. Po pokrojeniu nasion w solidne kształty umieść je w misce. Dodać ubite jajko, olej, masę krówkową i czysty cukier. Przed dodaniem mąki i proszku do pieczenia jeszcze raz zmiksuj. Silikonowe foremki wypełnione ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika. W 200 stopniach podgrzewać około 30 minut. Po wyjęciu z foremek pozwól babeczkom ostygnąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *