Jak zrobić Pączki na serku homogenizowanym

pączki na serku homogenizowanym – lista składników:

  • 50 ml wódki;
  • 1 łyżka cukru pudru;
  • tłuszcz do smażenia (ja używam smalcu i oleju)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • cukier puder do posypania;
  • pszennej
  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego;

pączki na serku homogenizowanym Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Pączki z serem homogenizowanym W dużej misce łączymy ser, jajka, cukier i sól. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do miski, zagotuj wódkę i wszystko wymieszaj w jednolitą całość. Po podgrzaniu tłuszczu do 170 stopni w dużym rondlu, za pomocą łyżek formować kulki. Kulki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Umieść nadmiar oleju na ręczniku papierowym i obtocz go w cukrze, gdy jest jeszcze ciepły.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *