Jak zrobić Pączki z lodówki

Z lodówki???? dokładnie tak … gorąco polecam – są rewelacyjne, najlepsze jakie do tej pory jadłam.

Składniki na pączki z lodówki:

  • 1/4 kostki masła
  • mąka do podsypania
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cukier puder do posypania
  • 1 szkl. mleka
  • 2 jaja
  • sól
  • marmolada
  • 1/2 kg mąki
  • 7 dag drożdży
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • PONADTO:

pączki z lodówki Przygotowanie

Zobacz również: inny przepis

1. Wymieszaj cukier puder i drożdże i odstaw na chwilę. 2. Dokładnie wymieszaj pozostałe składniki z rozpuszczonymi drożdżami. 3. Pozostaw pojemnik na lód do wyrośnięcia na godzinę. 4. Złóż wyrośnięte ciasto na grubszy placek, delikatnie wyciągając je na posypanej mąką powierzchni roboczej. 5. Używając małej szklanki, wykonuj kółka. Ułożyć na oprószonej mąką desce. 6. Przykryj materiałem do wyrośnięcia. 7. Smażymy z obu stron w grupach na gorącym oleju. 8. Użyj ręcznika papierowego, aby pozbyć się dodatkowego tłuszczu. 9. Schłodzone pączki po napełnieniu dżemem posyp cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *