Jak zrobić Piernikowe muffinki z rodzynkami i orzeszkami

Dzisiaj mam dla Was pyszne muffinki, do przygotowania dosłownie w 10 minut plus pieczenie. Pyszne piernikowe z orzeszkami i rodzynkami. Ach jak pachniało w domu gdy je piekłam, trochę tak świętami. Muffinki polecam na podwieczorek. Zapraszam 🙂

muffinki z rodzynkami – składniki:

  • pół szklanki rodzynek
  • 12,5 dag masła lub margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 2 łyżki kakao
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1/4 szklanki orzeszków ziemnych

muffinki z rodzynkami Jak przygotować:

Zobacz także: ciasteczka na kwaśnej śmietanie

1. W delikatnej masie lub margarynie utrzeć cukier i skórkę z piernika na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, wymieszać z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie dodać rodzynki i orzechy. 2. Wlej ciasto na patelnię z papierowymi kubeczkami. Przygotować około 25-30 minut w 180 stopniach. Sprawdzamy, czy były upieczone suchym patykiem. schłodzone, gotowe i podane. 3. Muszę zaakceptować Twój udział w kolacji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *