Jak zrobić Polewa czekoladowa z orzechami

Składniki na polewa czekoladowa z orzechami:

  • 4 łyżka mleka
  • włoskich
  • 3 czubate łyżki dobrego kakao
  • 1/2szklanki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny
  • garść orzechów

polewa czekoladowa z orzechami Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Czekolada z orzechami Posiekaj orzechy na małe kawałki. Na patelni rozpuść margarynę ze średnią mocą. Dodaj cukier puder i mleko, gdy całkowicie zmięknie. Używając trzepaczki, ubij cukier, aż całkowicie się rozpuści. Po wyeliminowaniu pojemnika z intensywności dodawaj po kolei kakao po każdej łyżce. Całkowicie wymieszaj miksturę po każdej łyżce. Wmieszaj posiekane orzechy. Najpierw podgrzej ciasto. Zamiast orzechów można dodać aromat pomarańczowy i polać np. sernikiem:)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *