Jak zrobić Puszyste naleśniki waniliowe

naleśniki waniliowe – składniki:

  • olej
  • posypka
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • słodka śmietanka
  • serek waniliowy 140g Danio
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • łyżeczka cukru waniliowego

naleśniki waniliowe Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Białka oddzieliłam od puszystych waniliowych ciepłych bułeczek. Wbiłam białka do blendera, dodałam trochę soli i zaczęłam miksować. Po ubiciu piany stopniowo dodawałam pozostałe składniki, takie jak cheddar waniliowy, woda połyskująca, sól, cukier kokosowy, cukier waniliowy, pop, mąka, proszek do pieczenia, żółtka i łyżeczka oleju. Zakładając, że pałkarz jest zbyt gruby, możesz dodać wody, jeśli uważasz, że powinien być wyjątkowo smukły. Smażymy na rozgrzanym oleju lub smarujemy z obu stron do zarumienienia. Aby je wykończyć, ciepłe bułeczki posmarowałam słodką śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *