Jak zrobić Racuchy jak pączki holenderskie oliebollen

Słodkie drożdżowe racuchy z jabłkami z cynamonem i rodzynkami robi się w mgnieniu oka i w mgnieniu oka znikają.

pączki holenderskie – lista składników:

  • 2 szklanki i 3 łyżki mąki pszennej
  • duże jajko albo 2 mniejsze
  • 1/3 łyżeczki otartej skórki z cytryny
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 3 łyżki rodzynek
  • cukier puder do posypania
  • 2 łyżki rumu
  • 30 g drożdży
  • 2 jabłka kwaśne ( u mnie szara reneta )

pączki holenderskie Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *