Jak zrobić Rosyjskie naleśniki z konfiturą

rosyjskie naleśniki – składniki:

  • 2 szkl mleka
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia
  • konfitury owocowe
  • 2 łyżeczki cukru
  • 250 g mąki
  • 5 jajek

rosyjskie naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Rosyjskie ciepłe bułeczki z dżemem: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Naleśniki smażymy na tłuszczu po wymieszaniu mąki, mleka i żółtek. Posmarować dżemem, po pięćdziesiąt nakładać, po wierzchu posmarować w nieskończoność łyżeczką konfitury cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *