Jak zrobić Różowe naleśniki na wytrawnie

Naleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy!

naleśniki na wytrawnie – lista składników:

  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/2 ogórka zielonego
  • szklanka mleka,
  • 5-6 plasterków szynki np. konserwowej,
  • ok 200 g mąki,
  • 1/4 łyżeczki cukry,
  • mieszanka ognistych przypraw (lub chili w proszku),
  • jajko,
  • ok 50 ml soku z buraków,
  • na farsz:
  • duży pęczek pietruszki (lub dwa małe),
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • na naleśniki:
  • 2 op. serka śmietankowego kanapkowego,

naleśniki na wytrawnie Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

1. Przed dodaniem mąki składniki na placek należy dokładnie wymieszać. W gorącym uchwycie spalić. 2. Serek śmietankowy należy doprawić przyprawami. Mieszamy. Po obraniu ogórka pokrój go w paski. Grubsze łodygi pietruszki należy odciąć, aby podzielić ją na mniejsze gałązki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *