Jak zrobić Sernikowe babeczki z czekoladowym makaronem

sernikowe babeczki – składniki:

  • herbatniki pełnoziarniste 3-4 sztuki
  • skórka z limonki
  • cukier 50 g
  • biały
  • 1 jajko
  • makaron czekoladowe świderki
  • ser
  • ziemniaczana
  • mąka

sernikowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z sernikiem i makaronem czekoladowym: Makaron ugotować najpierw w lekko osolonej wodzie. Makaron po ugotowaniu powinien być bardzo miękki. Przyglądamy się temu i testujemy. Połącz zmielony ser z cukrem, żółtkiem, skórką z limonki, mąką i mieszanką. Chwilę mieszaj, aż wszystko się całkowicie skonsoliduje. Białko jest następnie ubijane i dzielone na segmenty przed dodaniem do sera cheddar. Kokiki posmarować margaryną, ułożyć bułki na spodzie, napełnić je do połowy masą cheddar, lekko wyrównać i ułożyć warstwę makaronu czekoladowego. Wyrównaj makaron z pozostałą masą serową. Babeczki pieczemy około 20 minut w temperaturze 160-180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *