Jak zrobić Śniadaniowe babeczki sernikowe

Zapraszam na słodkie śniadanie w innym wydaniu.

Składniki na babeczki sernikowe:

  • 2 łyżki żelatyny
  • 280 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 szkl płatków kukurydzianych kakaowych
  • 1/4 szkl gorącej wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 125 g borówek amerykańskich

babeczki sernikowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Zmiękcz margarynę, a następnie rozdrobnij kawałki na gładką pastę. W silikonowych foremkach na babeczki zagnieść łyżeczkę płatków wymieszanych z masłem na dnie, resztę zostawiając na górę. Przechowywaliśmy go w lodówce. Przed schłodzeniem żelatynę należy rozpuścić we wrzącej wodzie. Borówki zostały oczyszczone. Wymieszaj miód z cheddarem w misce przed dodaniem schłodzonej żelatyny. Formy są przez nas wyjmowane z chłodnicy. Na dolną część płatków nakładamy dwie łyżki masy i parę jagód (zostawmy trochę do dekoracji). Na jagody ułóż warstwę pozostałej masy cheddar i kawałków. Wstawić na krótko do lodówki. 1 godzina Pracowaliśmy od podstaw, używając silikonowych foremek i szybko opuszczając je w parującej gorącej wodzie. Udekoruj dodatkowymi jagodami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *