Jak zrobić Szybkie muffinki bananowe

szybkie muffinki bananowe – lista składników:

  • banan
  • jajka
  • pszenna
  • olej 100 ml
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cynamon
  • cukier trzcinowy 2 łyżki
  • wiórki kokosowe
  • płatki migdałowe
  • mąka

szybkie muffinki bananowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Babeczki Toffee Banan: Po wyjęciu z lodówki podgrzej masło, aby zmiękło. Dodaj całe jajka, kajmak z puszki i mleko do dużej miski i mieszaj do uzyskania gładkości. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, dużo soli i darmowy pudding toffi. Suchą mieszankę miksujemy z margarynową masą kajmakową do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie za pomocą szpatułki złóż średniej wielkości banany w cieście. Połowę foremek do muffinek wyłożonych papierowymi papilotkami należy wypełnić ciastem. Przygotuj foremki na około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C. Naprawdę zbadaj stopień wysmażenia za pomocą patyczka. Po upieczeniu muffinek odstawiamy je na metalową kratkę do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *