Jak zrobić Szybkie muffinki z borówkami

Kiedy coś słodkiego za mną chodzi

Składniki na szybkie muffinki z borówkami:

  • – 300 gram mąki pszennej – jakieś 1,8 szklanki
  • – 4 jajka
  • – łyżeczka proszku do pieczenia
  • – pół opakowania cukru waniliowego
  • – garść borówek amerykańskich – u mnie mrożone
  • – kostka margaryny do pieczenia
  • – 180 gram cukru – jakieś 14 łyżek

szybkie muffinki z borówkami Jak przygotować

Zobacz również: włoskie ciasteczka

1. Ubij jajka i cukier w dużej misce. Dodać trochę margaryny i zmiksować na gładką masę. Dodaj cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko jest połączone w jedno. Gotowe ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Napełnij wypełnione ciastem papierowe kubki do 3/4 po dodaniu mrożonych jagód. Piecz muffiny w ten sposób przez około 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wierzchy zaczną się rumienić, w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *