Jak zrobić Warzywne muffinki z serem feta

muffinki z serem – składniki:

  • 100 g sera
  • ryżu
  • feta
  • 1 papryczka chili medium
  • 100 g komosy ryżowej (ja użyłam mieszanki brązowego
  • 6 jaj (6 białek i tylko dwa żółtka)
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki
  • łyżeczki): pieprzu, papryki w proszku, curry medium, czosnku granulowanego, kminu rzymskiego (Może być zwykły), soli

muffinki z serem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Ciasteczka z warzywami i fetą i serem cheddar 1. Kaszę i komosę ugotowałam według przepisu na opakowaniu. 2. Chili, cebulę i paprykę pokroiłam w jak najdrobniejsze kawałki. 3. Feta cheddar została przeze mnie rozdrobniona; Można go również drobno posiekać. Zmierzyłem przyprawy. 5. Ubij białka w misie miksera ze szczyptą soli na sztywną pianę. Włączyłem jajka. 6. Wyjęłam miskę z blendera i łyżką wymieszałam masę jajeczną z zimnym ryżem. 7. Jeszcze raz delikatnie dodałam przyprawy, warzywa i ser. 8. Użyłam papierowych foremek do wypełnienia otworów na herbatniki po brzegi mieszanką, uzyskując 10 ciastek. Pod koniec 35-minutowego pieczenia w 180 stopniach w piekarniku sprawdzałam, czy nie mają złocistego koloru. Świetnie smakują z sosem czosnkowym, majonezem lub ketchupem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *