Jak zrobić Wytrawne muffinki z szynką i serem

Muffinki w wersji wytrawnej, z dodatkiem żółtego sera i szynki. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

wytrawne muffinki z szynką i serem – lista składników:

  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki
  • mleko 1 szklanka
  • szynka wędzona 200 gram
  • ser żółty 100 gram
  • mąka pszenna 300 gram
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy 100 ml

wytrawne muffinki z szynką i serem Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

1. Z wędzonej szynki i sera cheddar uformuj małe kwadraty 3D. W dużej misce wymieszaj proszek do pieczenia z mąką. Dodaj mleko, olej i jajka do innej miski. Mieszamy trzepaczką. Mieszamy suche mocowania z mokrymi mocowaniami, aż się połączą. Dodaj paprykę, sól i pieprz. Zmieszaj cheddar i szynkę z ciastem przed wlaniem go do wyłożonej papierowymi filiżankami formy do pieczenia. W nagrzanym piekarniku piecz muffiny przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Podajemy na ciepło lub na zimno. Weź udział w kolacji 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *