Jak zrobić Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Takie naleśniki to bardzo smaczny i syty pomysł na obiad. Farsz jest bardzo wyrazisty w smaku. Dodam, że smakują na gorąco jak i na zimno.

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i serem:

  • olej rzepakowy do smażenia
  • Farsz:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 szklanki mleka
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • 2 łyżeczki przyprawy śródziemnomorskiej
  • pół szklanki wody gazowanej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 jajka
  • Dodatkowo:
  • Ciasto:
  • 15 dag sera żółtego
  • 15 dag sera feta półtłustego
  • 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz czarny mielony do smaku

naleśniki ze szpinakiem i serem Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *