Jak zrobić zdrowe babeczki marchewkowe

Zdrowo, wiosennie, wielkanocnie- czyli BABECZKI MARCHEWKOWE . Mięciutkie, puchate, wilgotne i aromatyczne . Idealnie sprawdzą się jako świąteczny deser na wielkanocnym stole , a także jako zdrowa przekąska w ciągu dnia

Składniki na zdrowe babeczki marchewkowe:

  • Składniki(na 8 babeczek):
  • -60gmąki owsianej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
  • -2 łyżki wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
  • -40g mąki ryżowej
  • -1 łyżeczka budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
  • -100ml oleju kokosowego/masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
  • -60-65g erytrolu/ksylitolu/cukru kokosowego
  • -5 łyżek wody
  • -140g potartej marchwi na dużych oczkach
  • -2 jajka M
  • -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • -1/2 łyżeczki cynamonu

zdrowe babeczki marchewkowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Po wlaniu do miski wymieszaj: Mieszaj jajka, tłuszcz i wodę przez kilka chwil przed dodaniem. Włącz marchewki; Całkowicie wymieszaj suche mocowania z jajkami; opróżnij mieszankę do foremek; Piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza; Babeczki są dobre, aby iść w górę. Cieszyć się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *