Jak zrobić Zielone naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Mocno zielone, szpinakowe naleśniki wypełnione farszem z białego sera, suszonych pomidorów oraz szpinaku baby to pyszna, prosta i szybka propozycja na obiad dla całej rodziny.

zielone naleśniki ze szpinakiem – składniki:

  • – 1 łyżka masła
  • – 2 szczypty soli
  • – świeżo mielony pieprz
  • FARSZ:
  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • – 60 g szpinaku baby
  • – 1 szklaka mleka
  • – 1 ząbek czosnku
  • – 3 łyżki roztopionego masła
  • – 250 g półtłustego twarogu
  • – 1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej
  • – 250 g szpinaku baby
  • – 2 łyżki śmietanki 18 %
  • – 0,5 szklanki wody mineralnej
  • – 100 g suszonych pomidorów
  • – 2 duże jajka

zielone naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Aby uzyskać jednolitą zieloną masę, połącz szpinak, mleko i wodę mineralną. Następnie dodaj dwa jajka, przesączoną mąkę, rozpuszczoną margarynę i sól. Wszystkie składniki należy połączyć i odstawić na około dziesięć minut, aby ciasto mogło „pracować” i zapewnić odpowiednie połączenie i napowietrzenie masy. Smażymy naleśniki z obu stron w bardzo gorącej formie, która została nieco nasmarowana olejem lub margaryną przed głównym zbiorem smażenia. 2. Zmiksuj twaróg i śmietanę na gładką masę w blenderze. Smaż szpinak w pastach, aż nadmiar wody odparuje. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Suszone pomidory po wyjęciu z oleju pokrój na mniejsze kawałki. Po dodaniu szpinaku i pomidorów do masy cheddarowej posyp świeżo zmielonym pieprzem. Zwiń naleśniki, aby je wypełnić. Do farszu można dodać sól, ale wiele osób używa suszonej soli pomidorowej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *