Jak zrobić Ziemniaczane gofry

Zostały Wam ziemniaki z obiadu? Zachęcam do przygotowania pysznych wytrawnych gofrów, które idealnie będą pasować na kolację, luj jako przystawka następnego dnia.

Składniki na ziemniaczane gofry:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta tymianku
  • 1 cebula

ziemniaczane gofry Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: naleśniki na kefirze

1. Prasa służy do wyciskania ziemniaków. Przypal cebulę do smarowania, a następnie pokrój ją w minimalne, mocne kształty. Dodać wszystko do ziemniaków, oprócz dwóch żółtek. Komunikujemy się całkowicie. Konieczne jest włączenie do masy ubitych białek jaj. Wszystko dokładnie wymieszać w misce miksera. Po nasmarowaniu gofrownicy olejem, rozgrzej ją. Ponieważ masa ziemniaczana jest wyjątkowo gęsta i niedroga, jemy ją łyżeczką i popijamy wodą. Ciepło do perfekcji w asortymencie. Wszystko naprawdę zależy od tego, jak mocna jest gofrownica; Ja swoje piekłam w gofrownicy o mocy 750 W przez 8 do 10 minut. Aby zachować chrupkość, pozwól im ostygnąć na metalowej podstawce. Cieszyć się. Należy dodać śmietanę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *